ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ


​​​​​​​Αποτελεσματική αντιμετώπιση γρήγορα & ανώδυνα! 

Ο καταρράκτης είναι η θόλωση του φακού του ματιού μας και είναι, ίσως, η πιο συνήθης οφθαλμική πάθηση. Μια πάθηση που σχεδόν όλοι οι άνθρωποι μπορεί να αποκτήσουν, η οποία βέβαια σε άλλους μπορεί να υπάρχει εκ γενετής (συγγενής καταρράκτης), σε άλλους εμφανίζεται σε νεαρή ηλικία (νεανικός καταρράκτης), σε άλλους λόγω τραύματος (μετατραυματικός καταρράκτης) ή και λόγω άλλων αιτιών (δευτερογενής καταρράκτης). Τέλος, ο πλέον συνήθης καταρράκτης είναι αυτός που προκαλείται λόγω ηλικίας, συνήθως μετά τα 60 έτη ζωής.

Ίσως δεν υπάρχει μεγαλύτερος μύθος στην οφθαλμολογία από το ότι η εγχείρηση καταρράκτη είναι πάντα κάτι απλό, γίνεται εύκολα από οποιονδήποτε γιατρό και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Στην πραγματικότητα, είναι μια πολύ λεπτή επέμβαση, απαιτεί εμπειρία, τέλειο εξοπλισμό και μεγάλη προσοχή, ώστε να έχει πραγματικά πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας.

image-placeholder.png

Η γρήγορη και ασφαλής ανώδυνη εγχείρηση καταρράκτη μόνο με σταγόνες είναι γεγονός και, εν προκειμένω, με τη χρήση των πιο σύγχρονων μηχανημάτων. Ο οφθαλμίατρος Ιωάννης Τσιαμπαλής, με εμπειρία 20 ετών στη φακοθρυψία, είναι επιστημονικά υπεύθυνος του Οφθαλμολογικού Τμήματος στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Εκεί, έχει οργανωθεί ειδικό χειρουργείο ύψιστων προδιαγραφών, όπου και αντιμετωπίζεται υπεύθυνα κάθε οφθαλμολογικό περιστατικό. Ο άριστος προεγχειρητικός έλεγχος, η επιλογή των καλύτερων υλικών και η εμπειρία πολλών χιλιάδων εγχειρήσεων καταρράκτη δίνουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, σε κάθε περίπτωση.